Boeijend Ondernemen | ondernemingscoach

Lezing ‘Voorkomen van valkuilen’ druk bezocht

×
Ga terug naar het overzicht

Lezing ‘Voorkomen van valkuilen’ druk bezocht

Ondernemers die hun bedrijf willen laten groeien kunnen tal van valkuilen tegenkomen, zo illustreerden Andrea de Boeij en Antoinette Nunes op 19 februari in een afgeladen Facility Point Arnhem.

Door Frank Thooft

De voorbeelden zijn legio. Zoals die jonge ondernemers die hun vriendjes aannamen voor hun succesvolle startup, maar er gaandeweg achter kwamen dat die vriendjes wel bij de gezelligheid, maar niet meer bij de groei pasten.

Of die ondernemer die alles zelf wilde blijven doen, overal zicht op wilde houden, want hij had het bedrijf immers zelf helemaal opgezet. Hij had overal dus verstand van. Dat extra personeel was er eigenlijk alleen maar als extra handjes… Gevolg: stress, geen vertrouwen in de capaciteiten van zijn medewerkers, gefrustreerde medewerkers, ontbrekende motivatie, stagnerende omzetten.

Of die ondernemers die voor hun eerste personeel een arbeidsovereenkomst van het internet hadden gedownload. Simpel toch? Totdat er na een paar jaar onenigheid ontstond, en het contract allesbehalve waterdicht bleek. Gevolg: hoge kosten voor een juridisch traject. Onnodig.

Of die ondernemers die bij de dag leefden. Voor een langetermijnplanning hadden ze geen tijd, nee, eerst de sores van vandaag oplossen. Dat je af en toe even tijd moet nemen om buiten het bedrijf goed te brainstormen was bij hen nooit opgekomen.

Deze en nog veel meer praktische voorbeelden passeerden de revue, aangevuld met vragen uit de
zaal en reacties van de inleiders daarop. Want de groeiwens en de groeipotentie onder het (kleine) mkb is er zeker, bleek uit het enthousiasme van de aanwezigen.

De lezing werd afgesloten met een hele serie praktische tips om verdere valkuien te voorkomen.

Onder het genot van een drankje en een hapje werd er nog lang nagepraat. Deelnemers wisselde met elkaar uit, welke tips ze de volgende dag al in praktijk gingen brengen. Kortom een waardevolle bijeenkomst.

Ga terug naar het overzicht

Greep uit mijn klanten

Logo SAB
Logo IF Technology
Logo Hekkelman
Logo Gelderse Sport Federatie
Logo zilliz
Logo Melis Logistics
Logo CONFED
Logo Cascando