Boeijend Ondernemen

Organisatieadvies

×

Organisatieadvies

Ben je het overzicht op jouw organisatie kwijt? Loop je voordurend achter de feiten aan? Loopt je organisatie niet meer zo gesmeerd, maar kun je de vinger maar niet op de zere plek leggen? Boeijend Ondernemen zorgt voor overzicht, rust en een goed fundament, waarmee je vooruit kunt.

Iedereen wil toegevoegde waarde leveren. Zorg er dus voor dat het helder is waaraan iemand toegevoegde waarde kan leveren.

De kracht van een goede organisatieopbouw

De kracht van een goede organisatieopbouw is de fundering waar je alles op bouwt, waardoor alles in elkaar grijpt en daardoor klopt. In deze opbouw herkennen medewerkers zich en kunnen ze met al hun talenten waarde toevoegen. Hoe beter de organisatieopbouw, des te helderder en duidelijker het voor klanten is welke waarde jouw onderneming voor hen toe kan voegen. Kortom: een stevige organisatieopbouw maakt helder wat je voor de klant kunt betekenen.

Waardecreatie

De opbouw van de fundering van de onderneming is nodig om waardecreatie voor de klant te kunnen blijven leveren. Ook om als onderneming te blijven ontwikkelen en groeien is fundering noodzakelijk.

Met een goede fundering bouw je aan de toekomst en voorkom je dat je verdwijnt in de waan van de dag en brandjes moet blussen. Doen wat je drijft, dat geldt voor zowel de ondernemer als de medewerker.

Daarom is het van belang om het volgende helder te formuleren:

  • Missie, wat heb je te doen?
  • Visie, hoe doe je dat? Wat maakt jouw organisatie uniek?
  • Kernwaarden, deze zijn bepalend voor cultuur, leiderschap en gedrag
  • Marktpositie, portfolio (doelgroep, focus)
  • Processen

Wil je eens van gedachten wisselen over de mogelijkheden in jouw bedrijf?

Neem contact op

Greep uit mijn klanten

Logo zilliz
Logo Cascando
Logo CONFED
Logo Melis Logistics
Logo Gelderse Sport Federatie
Logo Hekkelman
Logo IF Technology
Logo SAB