Menu

Werkwijze

HRM vanuit de menselijke kant

Je hebt een diversiteit van mensen nodig om een succesvolle organisatie neer te zetten. Daarbij ga ik uit van datgeen wat jij en je medewerkers leuk vinden om te doen, waar ze goed in zijn en waar ze energie van krijgen.
Zowel de personeelsvraagstukken als de organisatievraagstukken help ik je graag oplossen. Van Nederlandse wetgeving, arbeidsrecht, arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden tot contracten en ziekteverzuimbegeleiding. Voor de financiële kant werk ik samen met passende vakkundige partijen vanuit mijn netwerk.

“De essentie van HRM is: hoe vorm je je organisatie. Wat past bij jouw organisatie en wat voor mensen horen daarbij.”

Holistische aanpak

Om je onderneming weer optimaal te laten functioneren, is het vaak nodig om stap voor stap over te schakelen naar een plattere organisatie. Als je mensen op die plek in gaat zetten waar ze energie van krijgen, kom je in een flow.
Daarom ben ik mij gaan verdiepen in de menselijke kant van reorganiseren: zet je klant centraal, bekijk de werkzaamheden en cluster deze werkzaamheden logischerwijs bij elkaar. Vorm daaromheen een team dat alle benodigde kwaliteiten in huis heeft.

“Je kan zo veel meer doen met dezelfde medewerkers.”

Van baasjes naar leiderschap

Ik geloof niet in baasjes maar in leiderschap. Degene die het project als eigenaar heeft, is de leidinggevende op dat project. Dat houdt in dat op het ene moment de ene de leidinggevende is voor een taak en op het andere moment een ander. Je laat mensen de dingen doen die ze leuk vinden, waar ze echt goed in zijn. Ze willen zich daar graag verder in verdiepen. Ze vinden het leuk om hun kennis te delen. Het werkt dan als een olievlek.

Een voorbeeld: Jij bent een accountmanager die heel sterk is in koud acquireren. Dan is het waardevol als jij je daar volledig op kan richten. Een collega accountmanager die juist goed is in binding kan die afspraken voortzetten.
Om te ontdekken welke rol het beste bij een werknemer past, maak ik gebruik van MY-etool.

De kracht van MY-etool

Als je met mensen in gesprek gaat, heb je kans dat ze aangeleerd gedrag laten zien. Dat is een onbewust proces. Als dit niet klopt met de kern en je daar de werkzaamheden op baseert, raken de mensen daar niet gemotiveerd van. Dit is terug te zien in hun prestaties.

MY-etool is een online instrument dat mensen binnen 20 minuten invullen. Hierdoor krijg ik een complete persoonsbeschrijving: waar krijg jij energie van en wat vind jij nu echt leuk om te doen. Hoe zit dat in je gedrag en hoe laat je dat in je motivatie zien. Wie ben jij nou in de kern?
Door gebruik te maken van MY-etool kunnen mensen zich niet meer achter hun masker verschuilen en zie ik de werkelijke ik. De tool veroordeelt niet. Het maakt een foto van de binnenkant en die klopt. En daarvan uit werk ik.

“Je werkelijke ik zoeken: waar krijg jij energie van.”

HRM maatwerk

In de loop der jaren heb ik diverse theorieën en werkwijzen bestudeerd. Ze hebben allemaal fantastische inzichten. Ik hang niet één theorie aan, maar gebruik de theorieën en werkwijzen die voor jouw organisatie van belang zijn. Mijn uitgangspunt is datgeen waar je bedrijf voor staat en wat je wilt uitdragen. Ik kijk waar de groep van gaat groeien en bloeien.

Ontslagprocedures

Het is heel belangrijk dat je medewerkers met plezier naar hun werk gaan. Bij alles wat rondom jouw personeel speelt kan ik jou helpen om dit in goede banen te leiden. Ook als medewerkers niet meer bij je bedrijf passen. Arbeid juridisch heb ik veel ervaring. Ik werk samen met advocaten die zeggen: “Als ik een dossier van Andrea krijg, dan klopt die. Dan is die van a tot z. gevuld en dan kan ik er blind mee naar een rechtszaak.”
Liever voorkom ik de gang naar de rechter. Ik heb respect voor de mensen die niet passen bij de nieuwe werkwijze. Het zegt niets over de persoon, maar wel dat hij/zij kwaliteiten heeft die niet meer passen binnen het bedrijf. Binnen een ander bedrijf kunnen ze prima functioneren. Het liefst begeleid ik ze van werk naar werk met behulp van mijn netwerk.

Interim Ondernemer/ HRM bij Boeijend Ondernemen

Mijn uitgangspunt is: wat kan ik voor jou en je onderneming betekenen, waar kan ik je mee helpen. Daarbij ben ik een verbinder. Ik verbind op maat. Ik ken mijn netwerk. Dat krijg je er gratis bij als je mij binnen haalt.

Heb je het gevoel dat ik waardevol kan zijn voor je onderneming, voor jou en je medewerkers? Vul dan het contactformulier in.

Lees hier hoe opdrachtgevers de samenwerking met Andrea ervaren hebben.