Training Coherent Ondernemen

Basistraining Coherent Ondernemen

×

Schrijf je ook in voor de basistraining

Volg ook de training Coherent Ondernemen en stel jezelf in staat om je onderneming, resources, klanten en omgeving van bovenaf te bekijken en zaken bij te stellen of aan te scherpen. Daarmee verklaar jij de passie voor je vak, snap je waarom je doet wat je doet en zie je hoe je daarmee nog succesvoller kunt zijn.

Zo breng je over de hele linie balans aan. Niet alleen word je daar gelukkiger van, het levert je ook concrete resultaten op!

Deelnamekosten € 1.250,- exclusief 21% BTW. Trainingsdata en locatie vind je hier.

Meld je aan voor de basistraining

Kom ook vier ochtenden samen met ons bijeen en leer hoe je jouw onderneming coherent maakt.

Waarom?

  • je ontwikkelt meer bewustzijn op hoe jouw onderneming functioneert en welke interne en externe ontwikkelingen van invloed zijn
  • je hebt inzicht in de belangrijkste vraagstukken, kansen en dilemma’s waar je op korte termijn mee aan de slag kunt
  • je legt een sterke basis voor verdere ontwikkeling van je onderneming en je eigen leider- en ondernemerschap

Onze aanpak

Groepsgrootte: zes à acht deelnemers
Vier inspirerende sessies van een dagdeel
Werkboek met theoretische achtergronden en opdrachten
Praktijkopdrachten die je samen met mede-cursisten maakt
Verankering in jouw organisatie door individuele nabespreking

Sessie 1 | Een integraal perspectief op ondernemen

Het programma start met een kennismaking met Coherence, een gedachtegoed waarmee je alle aspecten van een onderneming afzonderlijk kunt bekijken en overzichtelijk in beeld kunt brengen. Je leert hoe Coherence werkt als een krachtig raamwerk, waarmee je inzicht en overzicht creëert en ingangen vindt voor effectieve ontwikkeling. We maken daarbij meteen de vertaalslag naar jouw eigen praktijk. We staan stil bij de bezieling achter jouw ondernemerschap en de waarde die je daarmee creëert voor je klanten. Waarom ben je jouw onderneming
begonnen? Hoe kijk je naar de toekomst? Waar zit jouw drive en welke impact wil je maken?

Sessie 2 | Mijn hele onderneming in beeld

In sessie 2 duiken we nog iets dieper in de praktijk van je bedrijf. We kijken naar ‘hoe het werkt’ in jouw onderneming en naar de resultaten die je behaalt. We brengen je businessmodel in beeld, kijken hoe de operatie functioneert en zien welke vraagstukken hier spelen. Ook gaan we in op de sturing van je onderneming. We zoomen in op de visie en het onderscheidend vermogen, staan stil bij het leiderschap en kijken naar de strategische keuzes die je maakt.

Sessie 3 | Ik als ondernemer

De derde sessie draait om jou als ondernemer. Jij bent immers de dragende kracht achter de waarde die je creëert voor je klanten en de ambities die je met je onderneming wilt realiseren. We kijken daarbij vooral naar wat jou als ondernemer typeert. Heb je een sterke koopmansgeest of ben je iemand die kan inspireren en groot kan denken? Ben je een visionair met gevoel voor de tijdgeest of ben je een echte vakman die staat voor z’n vak en de kwaliteit die hij levert? Met oefeningen en theorie werp je een nieuw licht op je krachten en kwaliteiten en leer je wat dit zegt over bijvoorbeeld ondernemerschap, samenwerking en innovatiekracht. Ook staan we in deze sessie stil bij wat je belangrijk vindt en welke waarden jij daarbij hoog in het vaandel draagt. Hiermee word je je bewust van de eigen kleur en hoe jouw waarden in de praktijk verbindend werken voor jezelf, je klanten en je medewerkers.

Sessie 4 | Richting aan ontwikkeling

In de vierde sessie brengen we de inzichten uit de voorgaande sessies samen tot een integraal beeld. Door de perspectieven over je onderneming en je eigen rol daarin met elkaar te verbinden, geef je scherpte aan je doelen en zie je wat nodig is om deze daadwerkelijk te realiseren. Dit geeft je concrete handvatten voor het vaststellen van je strategische speerpunten, richtingen voor verdere ontwikkeling en versterking van je eigen leiderschap.

Overtuigd? Meld je dan snel aan voor de training.

Schuif jij ook aan?

Heb je nog vragen? Bel dan 06 – 207 387 89 of stuur een e-mail.

Op deze basistraining is een vervolg ontwikkeld als verdieping op het coherence model.

Lees meer over de verdiepingstraining

Greep uit mijn klanten

Logo zilliz
Logo Cascando
Logo CONFED
Logo Melis Logistics
Logo Gelderse Sport Federatie
Logo Hekkelman
Logo IF Technology
Logo SAB