Boeijend Ondernemen | ondernemingscoach

Vertrouwenspersoon

×

Wat doet een vertrouwenspersoon precies?

Een vertrouwenspersoon speelt een belangrijke rol in het beleid ongewenste omgangsvormen binnen organisatie. In de Arbowet staat immers beschreven dat een werkgever de verplichting heeft om de medewerkers te beschermen tegen Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA). Onder PSA verstaat men die factoren binnen de werksituatie die stress veroorzaken. U moet dan denken aan discriminatie, pesten, seksuele intimidatie, agressie/geweld en werkdruk. Eén van de maatregelen die een werkgever kan nemen om medewerkers te ondersteunen als ze last hebben van PSA is het aanstellen van een vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen.

Externe vertrouwenspersoon inhuren

Bij het aannemen van een vertrouwenspersoon kun je natuurlijk kiezen tussen een interne of externe vertrouwenspersoon en hier maak je als organisatie een bewuste keuze in. Een externe vertrouwenspersoon kan voor jouw organisatie veel voordelen bieden. Andrea de Boeij is gecertificeerd extern vertrouwenspersoon.

Loop geen risico en bel ons

Waarom een extern vertrouwenspersoon?

Voor nogal wat organisaties loont het niet of nauwelijks om een eigen interne vertrouwenspersoon aan te stellen. De financiën zijn echter niet het enige argument om vertrouwenswerk uit te besteden. De rol en positie van een interne vertrouwenspersoon binnen organisaties kan ingewikkeld zijn. Een externe vertrouwenspersoon in plaats van of soms ook naast een interne vertrouwenspersoon verlaagt in veel gevallen de drempel voor medewerkers om naar een vertrouwenspersoon te gaan. Daarom kun je met Boeijend Ondernemen een contract afsluiten waarmee jouw medewerkers voor langere tijd verzekerd zijn van klachtafhandeling door een professionele externe vertrouwenspersoon. Jouw medewerkers kunnen rechtstreeks en geheel vertrouwelijk contact met ons opnemen. Heb je een interne vertrouwenspersonen, dan kan die bij ons terecht voor advies binnen hetzelfde contract.

Tarieven externe vertrouwenspersoon
De kosten van een extern vertrouwenspersoon zijn afhankelijk van de grootte van uw organisatie. We bieden een abonnementsvorm met een vast uurtarief. Benieuwd naar de tarieven voor een extern vertrouwenspersoon? Vraag het bij ons na en we kijken graag met u mee.

Andrea de Boeij staat als vertrouwenspersoon ingeschreven in het LVV-beroepsregister Vertrouwenspersoon.

Greep uit mijn klanten

Logo SAB
Logo IF Technology
Logo Hekkelman
Logo Gelderse Sport Federatie
Logo zilliz
Logo Melis Logistics
Logo CONFED
Logo Cascando