Boeijend Ondernemen | ondernemingscoach

Andrea de Boeij

×

Andrea de Boeij | gecertificeerd coach

De drijvende kracht

De drijvende kracht achter Boeijend Ondernemen is Andrea de Boeij. Zij is afgestudeerd general manager, ondernemer geweest van een MKB bedrijf, bedrijfskundig opgeleid en gespecialiseerd in organisatiestructuren en ontwikkeling. Daarnaast is zij gecertificeerd HR Professional (CHRP).

Uit ervaring weet ik dat een personeelsvraagstuk vaak voortkomt uit een organisatievraagstuk. Door het fundament van de organisatie goed neer te zetten, voorkom je een hoop ongewenste problemen en kun je écht doen wat jou drijft.

Wat beteken ik voor mijn opdrachtgevers?

Ondernemers helpen hun onderneming nog succesvoller te maken of naar next level te tillen is mijn belangrijkste drijfveer. Ik ben de sparringpartner voor ondernemers, ga met teams aan de slag of coach mensen individueel. Het liefst bereik ik de ondernemers die iedere dag weer verdwijnen in de waan van de dag, die moeite hebben om alle ballen in de lucht te houden en/of merken het niet voor elkaar te krijgen de organisatie naar next level te tillen.

Ik werk vanuit het Coherence (samenhang) gedachtegoed als het gaat om organisatievraagstukken. Oog voor persoonlijke ontwikkeling van zowel de ondernemer als de medewerkers vind ik erg belangrijk in deze trajecten. Als ondernemingscoach ben ik er voor de hele onderneming.

Meer over mijn aanpak lees je hier.

Loopbaan en passie voor het vak

Mijn loopbaan als general manager is begonnen in de architectenbranche, hoewel ik geen architect ben of bouwkundige achtergrond heb. Als mede-eigenaar regelde ik alle organisatorische en personeelszaken. Daardoor konden de architecten zich richten op hun expertise, terwijl ik deed waar ik goed in ben. Daarmee stond iedereen in zijn kracht. Aangezien dat erg goed werkte, ben ik mij verder in deze mensgerichte werkwijze gaan verdiepen. Ik ben een echte teamplayer met passie voor de mens en ondernemerschap. Omdat iedere mens authentiek is, benader ik elke opdracht op een andere, persoonlijke manier. Als allround ondernemer, natuurlijk leider, bestuurder, motivator, stimulator, coach, netwerker, maar vooral mensen-mens, kan ik ondernemers op zeer uiteenlopende vlakken ondersteunen.

Mijn opdrachtgevers hebben één ding gemeen: het zijn ondernemers die in mensen willen investeren om hun onderneming te professionaliseren. Het werkt op alle vlakken: de onderneming, de ondernemer én de medewerkers worden er beter van. Het is een mooi vak.

Vakkennis en ervaring

Aan de hand van diverse studies, trainingen en certificeringen heb ik mijzelf ontwikkeld tot ondernemingscoach. Men noemt mij ook wel een zakelijke duizendpoot met liefde voor mensen en uitdagingen, die door jarenlange ervaring een waardevolle sparringpartner voor ondernemers en bestuurders is geworden.

Certificeringen en lidmaatschappen

Ik blijf mijzelf ontwikkelen op het gebied van organisatieontwikkeling, inzetbaarheid van human capital en organisatiestrategie.

 • gecertificeerd als Vertrouwenspersoon bij LVV
 • gecertificeerd voor Coherence Model
 • gecertificeerd voor CHRP
 • gecertificeerd voor DIX (ontwikkeld door TNO)
 • gecertificeerd voor KOBA-DI (ontwikkeld door TNO)
 • gecertificeerd voor Bluescan
 • assessor voor CRP certificering
 • lid van de NVP (Nederlandse Vereniging Personeelsbeleid)

Opleiding op het gebied van organisatiestructuren

 • Reïnventing Organizations (Frederix Laloux)
 • Holacracy (Brian Robertson)
 • Een cultuur voor iedereen (Robert Keegan)
 • Semco Style
 • De harkjesstructuur voorbij

Op basis van deze theorie en mijn ervaring coach ik ondernemers en hun medewerkers om een goed fundament onder de organisatie neer te zetten, doelen voor de komende jaren op te stellen, effectiever en efficiënter te werken.

Interviews en publicaties

Ondernemersbelang - 3 juli 2023

De juli-editie van Ondernemersbelang bevatte een verslag van de eerste trainingscyclus. De deelnemers vertellen hun ervaringen. Klik hier voor de link naar de publicatie in Ondernemersbelang.

gecertificeerd coach persoonlijke ontwikkeling

Ondernemersbelang - 19 december 2022

In de december-editie van Ondernemersbelang vertelde ik over het geheim van coherentie. Wat is daar nu zo boeijend aan? Hoe pak je zoiets aan? Klik hier voor de link naar de publicatie in Ondernemersbelang.

gecertificeerd coach | Coherence Model

Nijmegen Business – 4 mei 2022

Lees hier het interview in de rubriek De Drijvende Kracht van Nijmegen Business.

Coherence Model

Ondernemersbelang – 12 april 2022

In de bijeenkomst van de Publieksacademie Leven Lang Ontwikkelen, die op 4 april 2022 georganiseerd werd in Rozet Centrum in Arnhem, nam ik deel aan het rondetafelgesprek. Het gespreksthema draaide om de vraag hoe werkgevers hun bedrijf toekomstbestendig maken en hun medewerkers duurzaam inzetbaar houden. Klik hier voor de link naar de publicatie in Ondernemersbelang en het verslag van de bijeenkomst.

gecertificeerd coach organisatieontwikkeling

De Gelderlander – 22 maart 2022

Voorafgaand aan de Publieksacademie Leven Lang Ontwikkelen werd ik door de Gelderlander geïnterviewd. Het gehele interview lees je hier.

Diverse bestuurs- en voorzittersfuncties

Mijn ruime bestuurs- en voorzitterservaring heb ik opgedaan bij onder meer OKA en Business Open. Na zo’n negen jaar voorzitterschap bij de Arnhemse Uitdaging ben ik in 2021 toegetreden als bestuurslid bij de Nederlandse Uitdaging. Daarnaast heb ik zitting (gehad) in diverse raden van toezicht, namelijk van DNA (De Nieuwe Arbeid) en van Mevrouw Spijker. Ik denk graag mee met DNA waar de in-, door- en uitstroom van arbeidskrachten onderling wordt georganiseerd. Mevrouw Spijker zette zich in voor vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die ze opleidden tot meesterklusser.

Goede doelen

Ik steun diverse goede doelen, zowel in materiële als immateriële zin. Een overzicht daarvan zie je op de pagina Doen wat je drijft.

Greep uit mijn klanten

Logo zilliz
Logo Cascando
Logo CONFED
Logo Melis Logistics
Logo Gelderse Sport Federatie
Logo Hekkelman
Logo IF Technology
Logo SAB