Boeijend Ondernemen

Andrea de Boeij

×

Andrea de Boeij

De drijvende kracht achter Boeijend Ondernemen is Andrea de Boeij. Zij is afgestudeerd general manager, is ondernemer geweest van een MKB bedrijf en gecertificeerd HR Professional (CHRP). Bedrijfskundig is zij opgeleid en gespecialiseerd in organisatiestructuren en ontwikkeling.

Uit ervaring weet ik dat een personeelsvraagstuk vaak voortkomt uit een organisatievraagstuk. Door het fundament van de organisatie goed neer te zetten, voorkom je een hoop ongewenste problemen en kun je écht doen wat jou drijft.

Mijn loopbaan

Mijn loopbaan als general manager is begonnen in de architectenbranche, hoewel ik geen architect ben of bouwkundige achtergrond heb. Als mede-eigenaar regelde ik alle organisatorische en personeelszaken, zodat de architecten konden doen waar zij goed in zijn, terwijl ik deed waar ik goed in ben. Daarmee stond iedereen in zijn kracht. Aangezien dat erg goed werkte, ben ik mij verder in deze mensgerichte werkwijze gaan verdiepen.

Vakkennis en ervaring

Aan de hand van diverse studies, trainingen en certificeringen heb ik mijzelf ontwikkeld tot ondernemingscoach. Men noemt mij ook wel een zakelijke duizendpoot met liefde voor mensen en uitdagingen, die door jarenlange ervaring in managementondersteuning een waardevolle sparringpartner voor ondernemers is geworden.
Ik heb verschillende (interim) functies bekleed: van bureaucoördinator tot MT-lid, van projectadministrateur tot directeur algemene zaken.

Passie voor het vak

In Arnhem werd ik werkgever van het jaar 2008, door mijn overtuiging dat mensen het beste functioneren wanneer zij datgene doen waar zij goed in zijn. Ik ben een echte teamplayer met passie voor de mens en ondernemerschap. Omdat iedere ondernemer, manager of bestuurder authentiek is, benader ik elke opdracht op een andere, persoonlijke manier. Als allround ondernemer, natuurlijk leider, bestuurder, motivator, stimulator, coach, netwerker, maar vooral mensen-mens, kan ik ondernemers op zeer uiteenlopende vlakken ondersteunen.

Diverse bestuurs- en voorzittersfuncties

Mijn ruime bestuurs- en voorzitterservaring heb ik opgedaan bij onder meer OKA en Business Open. Na zo’n negen jaar voorzitterschap bij de Arnhemse Uitdaging ben ik in 2021 toegetreden als bestuurslid bij de Nederlandse Uitdaging. Daarnaast heb ik zitting (gehad) in diverse raden van toezicht, namelijk van DNA (De Nieuwe Arbeid) en van Mevrouw Spijker. Ik denk graag mee met DNA waar de in-, door- en uitstroom van arbeidskrachten onderling wordt georganiseerd. Mevrouw Spijker zette zich in voor vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die ze opleidden tot meesterklusser. Als gecertificeerde HR professional ben ik assessor voor CRP certificering. Hiermee lever ik een bijdrage aan het professionaliseren van HR. Daarnaast ben ik lid van de NVP (Nederlandse Vereniging Personeelsbeleid).

Mijn ideale week

Als ik mijn ideale week zou omschrijven, dan help ik ondernemers bij het goed neerzetten van de fundering en stroomlijnen van hun onderneming. Door gebruik van het Coherence model zetten we de fundering van de organisatie neer en door middel van de Bluescan zetten we in op persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling. Op die manier help ik ondernemers weer die werkzaamheden uit te voeren waar ze goed in zijn, waar ze energie van krijgen en waar ze hun bedrijf mee opgebouwd hebben.

Ik ben sparringpartner voor ondernemers, ga met teams aan de slag of coach mensen individueel, zowel in de zorg als in de financiële en in de commerciële wereld. Het liefst bereik ik de ondernemers die iedere dag weer verdwijnen in de waan van de dag, die moeite hebben om alle ballen in de lucht te houden en/of merken het niet voor elkaar te krijgen de organisatie naar next level te tillen. Het is zó waardevol om hen te helpen hun onderneming weer succesvol te maken!

Stroomlijnen

Mijn opdrachtgevers hebben één ding gemeen: het zijn ondernemers die in mensen willen investeren om hun onderneming te professionaliseren. Het werkt op alle vlakken: de onderneming, de ondernemer én de medewerkers worden er beter van. Het is een mooi vak.

Lees op de pagina Referenties wat opdrachtgevers binnen grote ondernemingen en het MKB over Andrea zeggen.

Goede doelen

Ik steun diverse goede doelen, zowel in materiële als immateriële zin. Een overzicht daarvan zie je op de pagina Doen wat je drijft.

Neem contact op

Greep uit mijn klanten

Logo zilliz
Logo Cascando
Logo CONFED
Logo Melis Logistics
Logo Gelderse Sport Federatie
Logo Hekkelman
Logo IF Technology
Logo SAB