Boeijend Ondernemen | ondernemingscoach

Brandjes blussen op Facility Point?

×
Ga terug naar het overzicht

Brandjes blussen op Facility Point?

Dé valkuil voor (snel) groeiende ondernemingen: het niet kunnen loslaten van het werk door de oprichter. Gevolg: hij (of zij) blijft alles toch zelf doen, ook al is er inmiddels personeel voor; kortom: hij blijft brandjes blussen om vandaag maar door te kunnen, en … de groei stagneert.

Wat te doen?

Bouw af en toe een strategiemoment in. Stop dus even met werken op dat moment, zet je telefoon uit. Ga eens een dagje de hei op. Laat je coachen. En belangrijk: geef nieuw aangenomen mensen verantwoordelijkheid en laat dan zelf dat werk los. Hoe goed je het ook zelf vanaf de start van je bedrijf hebt gedaan. Je hebt nu professionals die het beter kunnen. Echt. Anders had je ze ook niet aangenomen. 

En: trap niet in de valkuil dat je vriendjes aanneemt. Of ‘handjes’ het werk laat doen. Neem mensen aan op de groei. Mensen met potentie. Omdat je een strategische prognose hebt gemaakt. Het klinkt zo eenvoudig, maar dat is het niet, als ik kijk naar de vele bedrijven die ik de afgelopen jaren heb gesproken en die zich nog te vaak door de waan van alledag laten regeren.

Ik geef samen met Antoinette Nunes op 19 februari een presentatie over valkuilen bij groei op Facility Point Arnhem. De presentatie is speciaal bedoeld voor zzp’ers en mkb’ers die door willen groeien en bijvoorbeeld overwegen personeel aan te nemen. 

Ik zal veel voorbeelden noemen, maar ik roep deelnemers ook bewust op hun vragen en cases vooraf te mailen naar info@identief.nl, dan kan ik proberen die in de presentatie mee te nemen.

De bijeenkomst is van 17.00 – 19.00 uur en is bij Facility Point Arnhem, Meander 251 op IJsseloord 2. Aanmelden kan op info@identief.nl. We sluiten af met een netwerkborrel.

Over de inleiders:

Andrea de Boeij is afgestudeerd als General Manager, was 25 jaar lang werkzaam in de architectenbranche waarvan sinds 2003 directeur algemene zaken bij bd architectuur. Ze werd er in 2008 uitgeroepen tot werkgever van het jaar. Daarna had ze een intensieve interimperiode bij Creaforti Telecommunicatie. Sinds 2017 is ze zelfstandig Organisatie- en HRM-adviseur voor een veelheid van bedrijven in verschillende branches. Andrea de Boeij werkt met haar bedrijf Boeijend Ondernemen zowel voor éénpitters en startups die hun eerste personeel gaan aannemen als voor mkb-ondernemers als ook voor corporates die willen professionaliseren. Ze is zeer geïnspireerd door mensen zoals Simon Sinek (over de why-factor), Frederic Laloux (over reïnventing organisations), Brian Robertson (over holacracy) en Robert Keegan (over de heelheid van mensen in organisaties).  Ook is zij gecertificeerd HR professional en assessor voor deze certificering. Info: www.boeijend-ondernemen.nl

Antoinette Nunes is al ruim 20 jaar als mede-eigenaar verbonden aan Nunes Juristen & Bedrijfsadviseurs, hoofdzakelijk in de rol van ondernemer en senior consultant voor klanten van Nunes. In die rol heeft ze veel mannelijke en vrouwelijke ondernemers succesvol geadviseerd en begeleid met betrekking tot hun juridische- en ondernemersvraagstukken. Na het afronden van de opleiding Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, heeft ze aansluitend veel kennis en ervaring opgedaan in de dagelijkse praktijk, zo ook in tal van bestuursfuncties.

Ga terug naar het overzicht

Greep uit mijn klanten

Logo SAB
Logo IF Technology
Logo Hekkelman
Logo Gelderse Sport Federatie
Logo zilliz
Logo Melis Logistics
Logo CONFED
Logo Cascando